Słodkości BEZ CUKRU


PYCHA PRZEPIS!
Takie słodkości BEZ CUKRU można szybko przygotować ze zmielonych migdałów, które zostały nam po produkcji mleka roślinnego.
Zmielone migdały zmiksowałam z kilkoma orzechami brazylijskimi, z rodzynkami oraz surowym kakao lub jeśli ktoś jest uczulony na kakao można użyć karobu.
Polewa: 3 łyżki surowego oleju koksowego, surowe kakao (ilość zależy od twoich upodobań), 2-3 łyżki syropu z agawy.
Przepis na mleko migdałowe: 1,5 szkl migdałów zalewamy woda na noc. Następnie odlewamy wodę, płuczemy migdały i wrzucamy do blendera, dodajemy 4 szkl przegrywa je wody, 4 daktyle bez pestki, 2 szczypty soli. Następnie całość przelewam przez gęste sitko lub przez gaże. Można trzymać w lodowce kilka dni.
Takie słodkości do zbożowej kawki ANATOL z mlekiem migdałowym pasują idealnie.
Czas wykonania: maksymalnie 15 min